NL | DE
social design

Mapping the City

Overview_mapping-the-city_andrewsdegen

Design prikkelt, beweegt
en bezielt

Binnen de workshop ‘Mapping the City’ gaan wij op veldonderzoek in de buurt! Hoe kun je als ontwerper bijdragen aan de kwaliteit van het stedelijke leven? Hoe kan een ontwerp-perspectief bijdragen aan het oplossen van problemen en een positieve verandering binnen een wijk stimuleren?

Door te wandelen, observeren, foto’s te nemen en in gesprek te gaan met buurtbewoners en organisaties, ervaren de deelnemers een wijk en het leven van de mensen. Verborgen verhalen komen naar de oppervlakte en we ontdekken problemen, verzinnen oplossingen en ontwikkelen visies.

Kijk hier naar de resultaten

Mexico City, Mexico
Eskişehir, Turkije
Dakar, Senegal

In de afgelopen acht jaar hebben we workshops in meer dan 25 steden wereldwijd mogen organiseren. Daarin werken we samen met internationale design festivals en design academies.

Met veel plezier hebben wij aan de volgende design events en festivals mogen meedoen:
+ Design Week Mexico City, Mexico
+ Beirut Design Week, Libanon
+ Open Design Festival Cape Town, Zuid-Afrika
+ Helsinki Design Week, Finland
+ Skopje Design Week, Macedonië
+ Bucharest Design week, Roemenië
+ Łódź Design Festival, Polen
+ One Design Week Plovdiv, Bulgarije
+ Calligraphy & Typo Festival Eskişehir, Turkije

Chongqing, China
Plovdiv, Bulgarije
Plovdiv, Bulgarije

Jonge mensen uit de lokale creatieve sector kiezen zelf een onderwerp en vertalen hun concept tot een vorm en medium. Denk dan aan het tekenen van een nieuwe buurtkaart, infographics, het maken van foto-rapportages, het tonen van portretten en verhalen van bewoners, het bedenken van handige online applicaties voor de buurt en het visualiseren van toekomstscenario’s en nieuwe inzichten voor de buurt.

Deelnemers experimenteren met oplossingen, plaatsen interventies in de openbare ruimte en creëren bewustzijn voor bepaalde onderwerpen. Problemen en vraagstellingen worden vanuit verschillende invalshoeken belicht. Het eindresultaat is een veelzijdig en inspirerend off- en online magazine waar alle onderzoeken en resultaten worden gebundeld.

Aan het eind van de workshop worden de resultaten met mensen uit de buurt gedeeld en komt er vrijwel altijd een interessante discussie op gang. Kijk eens op www.mappingthecity.com voor alle resultaten en voor inspiratie uit andere steden.

Eskişehir, Turkije
Zagreb, Croatie
Iași, Roemenië
Bogotá, Colombia

Een stadswijk van binnen ervaren
en samen met bewoners
tot oplossingen komen

Ook dichter bij huis kan de Mapping the City-aanpak een verrassende manier zijn om jouw organisatie, onderzoek of project scherper in beeld te brengen. Zo kan je zorgen voor nieuwe perspectieven, verhalen en bevindingen. Ook kan je op deze manier draagvlak creëren voor een idee. Wat zou jij samen met jouw team willen ‘mappen’?

Volgende case

Ieder kind veilig!

Wij geloven in 'good design', vanuit ethisch als ook professioneel gezichtspunt. Graag delen wij onze creatieve visie met organisaties die een positieve bijdrage aan de maatschappij willen leveren.

Gemeente Amsterdam
Goethe Instituut
Medtronic
Ministerie van Justitie & Veiligheid
Botschaft
Cinekid Festival
Jeugdbescherming
Fontys
DNHK
Behaviour Change Group
Radboud Universiteit Nijmegen
Stichting Lezen
NHA
Gemeente Den Haag
Provincie Gelderland

met plezier werken wij in de volgende branches

beleid en bestuur. cultuur & entertainment. duurzaamheid. goede doelen. kennisindustrie. onderwijs & educatie. onderzoek. preventie. startups. zorg & welzijn

Ander perspectief?
Samen kijken we vooruit!

Mail ons