NL | DE
Visie

Design als drijvende kracht voor verbinding en vooruitgang

andrews & degen is in 2008 opgericht door Marc Andrews en Christian Degen. We werken sindsdien met lef en plezier voor nationale en internationale organisaties in de sociale, culturele en commerciële sector.


Dialoog
We zijn positief kritisch en blijven in gesprek, met onze blik gericht op de toekomst. We stellen vragen en dagen je uit. Dat helpt ons helder voor ogen te krijgen wat de vraagstukken zijn van jouw organisatie en hoe je je visie effectief kunt overbrengen op anderen. Onze samenwerking betekent een constante, productieve dialoog.


Betrokken
Onze betrokkenheid vertaalt zich in de manier waarop we complexe vraagstukken behandelen. We streven naar duurzaamheid in gedrag én design voor een positieve sociale impact. We laten zien dat design op basis van gedragswetenschappen tegelijkertijd gepassioneerd, betrokken en inspirerend kan zijn.


Effectief
andrews & degen werkt effectief; van onnodige overhead is geen sprake. We hebben een compact en flexibel inzetbaar team dat bestaat uit strategen, gedragswetenschappers, developers, tekstschrijvers, fotografen, illustratoren, SEO/SEA deskundigen en anderen uit de creatieve sector. Professionals die hun sporen hebben verdiend en op wie we kunnen bouwen.


Oprichters
Marc is ontwerper (Master of Arts), gedragspsycholoog (Master of Science) en visueel strateeg. Hij is initiator en medeauteur van het boek ‘Hidden Persuasion – 33 psychologic influence techniques in advertising’ (BIS Publishers, 2013) (Nederlandse titel: ‘De 33 beste psychologische beïnvloedingstechnieken uit de reclame’). Het boek is inmiddels in acht talen verschenen en meer dan 20.000 keer verkocht. Christian studeerde af op de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en is sindsdien met ziel en zaligheid ontwerper. Voordat hij met Marc samen andrews & degen oprichtte, werkte Christian voor diverse internationale ontwerpstudio’s.

Social design

Design prikkelt,
beweegt en bezielt

Lees verder
Workshop Plovdiv, Bulgarije
Workshop Mexico Stad, Mexico

Wij geloven in 'good design', vanuit ethisch als ook professioneel gezichtspunt. Graag delen wij onze creatieve visie met organisaties die een positieve bijdrage aan de maatschappij willen leveren.

Gemeente Amsterdam
Goethe Instituut
Medtronic
Ministerie van Justitie & Veiligheid
Botschaft
Cinekid Festival
Jeugdbescherming
Fontys
DNHK
Behaviour Change Group
Radboud Universiteit Nijmegen
Stichting Lezen
NHA
Gemeente Den Haag
Provincie Gelderland

met plezier werken wij in de volgende branches

beleid en bestuur. cultuur & entertainment. duurzaamheid. goede doelen. kennisindustrie. onderwijs & educatie. onderzoek. preventie. startups. zorg & welzijn

Op zoek naar een frisse blik?
Ontdek onze aanpak!

Mail ons