NL | DE
Publicatie

Hidden Persuasion

Coverbeeld_Hidden-Persuasion

Visuele communicatie
en gedragsverandering


De 33 beste beïnvloedingstechnieken
uit de reclame


Wij mensen denken wel altijd alle touwtjes in handen te hebben en dat reclame ons niet raakt, maar het tegendeel is waar. Hoe krijgen reclames het toch elke keer weer voor elkaar om ons te verleiden? Hoe probeert de overheid met communicatie ons veiliger te laten rijden of duurzamer en gezonder te leven? We denken allemaal volledig te beslissen over ons leven, maar als je goed kijkt naar menselijk gedrag dan zie je dat 95% van wat we doen op de automatische piloot gaat.

Welke psychologische theorieën liggen achter succesvolle campagnes? Het boek ‘Hidden Persuasion’ (NL: De 33 beste beïnvloedingstechnieken uit de reclame) neemt de lezer mee in de wereld van gedragsverandering. Samen met prof. dr. Rick van Baaren en dr. Matthijs van Leeuwen (BCG) tonen wij aan de hand van reclamecampagnes de 33 krachtigste psychologische beïnvloedingstechnieken. Daarin laten we je zien hoe wij allemaal bewust of onderbewust worden beïnvloedt en verleidt. Dit boek helpt je in elk geval om mogelijke beïnvloeding-pogingen in je alledaagse leven te ontdekken of zelf toe te passen. Uiteindelijk zijn we allemaal zowel verleider als het doelwit van verleiding. Dit boek opent je de ogen voor de wondere kunst van het overtuigen. Gegarandeerd. Beter be prepared 🙂

‘Bevat evenveel eyecandy als eyeopeners.
Je kijkt nooit meer op dezelfde manier
naar een advertentie, een webwinkel
of de verpakking van een product.’

Forbes

We zouden je ervan kunnen proberen te overtuigen om dit boek te kopen door aan te geven dat de voorraad bijna op is (schaarste), door je te vertellen hoeveel andere mensen het al hebben gekocht (sociale bewijskracht), door er quotes op te zetten van belangrijke wetenschappers (autoriteit), door een erotische afbeelding op het omslag te zetten (seks), door te zeggen dat het heel zielig voor het boek zou zijn als je het niet zou kopen (antropomorfisme), door humor te gebruiken of door te zeggen dat het helemaal geen boek is (disruptie).

En dan hebben we nog maar 7 van de 33 technieken genoemd die in dit boek beschreven worden en waarmee je gedrag en gedachten kunt beïnvloeden. In dit boek worden de 33 krachtigste psychologische beïnvloedingstechnieken uitgelegd aan de hand van succesvolle reclamecampagnes. De auteurs, drie wetenschappers met ervaring in de reclamewereld, laten precies zien hoe gedrag op bewust en onbewust niveau wordt beïnvloed. En je leert hoe je deze wetenschappelijk bewezen technieken ook zelf toe kunt passen. Het boek is inmiddels in acht verschillende talen verschenen en meer dan 20.000 keer verkocht.

‘Deze verborgen verleiders
zijn het geheime wapen achter reclames
en ze worden veel vaker toegepast
dan je denkt.’

Wired magazine

Wij zijn benieuw naar jouw verhaal of vraagstuk!

Mail ons